caroline marikeCaroline Marike is psychotherapeut, actrice en schrijfster.

Met name de proceskant van het theatermaken en het schrijven heeft mij altijd geboeid. Zou het beroepsdeformatie zijn? Wellicht is er voor een hypnotherapeut enkel proces? 
Kunst met een grote K, vanaf de zitplaatsen bekeken, da’s niet zo mijn ding. 
Als acteur en regisseur werk ik het liefst met de improviserende leegte, theater en tekst vanuit het niets en in het hier en nu. Ik onderzoek de kracht van werken vanuit leegte, “gewoon doen”, je impuls volgen en de grens opzoeken en oprekken. 
Vanuit niets ontstaat alles. Ook in het schrijven Wanneer een speler werkelijk alles af durft te leggen en leeg de speelvloer op stapt, dan is hij vrij uiting te geven aan alles dat er is en van niets iets te maken. Magie ontstaat in de 'gap' tussen waan en werkelijkheid, ik en nietik, binnen en buitenkant. De kunst is dat ‘niets’ te durven vallen te in leegte te durven te zijn en daar iets te pakken krijgen. Koorts. Vlinders. Machteloosheid. Maria. De hoer. 
Iets archetypisch in mijzelf. In mijn trainingen, mijn schrijven, mijn spelen in mijn praktijk neemt dit proces een belangrijke plaats in.


 
woord en beeld behoren caroline marike. ongevraagde verspreiding wordt niet op prijs gesteld. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Email bij nieuwe post?

Twitter Updates

Meet The Author