Wanneer zelfs 2 moeder niet helpen

Het is helemaal niet leuk, een huis te moeten gaan schoonmaken waar je niet langer woont. Vooral niet wanneer het huis waar je wél woont ook een zooitje is.’ Mopper ik tegen mijn moeder aan de telefoon.

Zo startte ik het stukje waarin ik schreef over huizen die nog schoongemaakt zouden moeten worden, moeders met schoonmaakwoede en schoonmaakargwaan, delen in mij zonder discpline en de uiteindelijke tocht in het gezelschap van een zootje schoonmaakartikelen - naar het oude huis.

Ik schreef zonder oordeel en met een knipoog naar de bizarre situatie in het hebben van twee moeders en nóg, nóg immer het gestoei met mijzelf ~ hoe kon ik ook denken dat dit alle worsteling met het leven goed zou maken? *grinnik* Een stukje vol met zelfspot, kortom, maar. Verwijderd. Want het schoot geheel verkeerd in keelgaten en het hoesten en proesten van deze en gene laat totin het nu zijn rimpeling na.

Omdat ik waarde hecht aan onderstaande reactie op mijn typfout in de titel - deze rectificatie en niet een censuur in verwijdering zonder sporen na te laten.

Mijn oprechte excuus aan ieder die hier aanstoot aan dacht te moeten nemen. Geenszins de bedoeling geweest. Zucht.

6 reacties:

 1. Hoi Caroline,

  Die ontbrekende 's' in de titel: Freudiaans of niet?

  Groet, Michiel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Michiel.

  Jeetje. Hélemaal niet gezien.
  Absoluut Freudiaans. Maar zullen we de analyse achterwege laten? ;-)

  dank voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het genoegen gehad het stukje wel te lezen. Jammer dat je je genoodzaakt voelde het te verwijderen.....
  Is het schoonmaken desondanks gelukt?

  A*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En toch was het een fijn verhaaltje, in de categorie "zie je wel dat ik de enige niet ben die niet alles goed georganiseerd en strak gepland voor elkaar heeft"
  Altijd fijn.

  Nova

  BeantwoordenVerwijderen
 5. t doet deugd, Nova, A*, dat jullie het stukje op tijd lazen. Tegelijkertijd ~ de censuur en het geraakte aan verschillende kanten was ook terecht. Vandaar, verwijderd. En ja A, het schoonmaken is gelukt. En Nee Nova, je bent absoluut de enige niet die niet alles goed georganiseerd heeft en strak gepland. Zeker daarin niet de enige.

  BeantwoordenVerwijderen

 
woord en beeld behoren caroline marike. ongevraagde verspreiding wordt niet op prijs gesteld. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Email bij nieuwe post?

Twitter Updates

Meet The Author