Opschonen! in een proces van 4 weken.

Van de shamanisten leerde ik over soul-loss. Het gevoel van leegte dat verklaart kan worden vanuit de idee een stukje van je ziel ergens verloren te hebben. De moderne psychologie kent hetzelfde verschijnsel . Zij noemen het dissociatie. ‘Iets’ van je is ‘ergens’ elders gaan vertoeven omdat dat op dat moment veiliger leek. In momenten van stress ( lees: onveiligheid) keert het daar razendsnel naar terug. Dat ‘ergens’ is in mijn geval niet heel moeilijk te herleiden en de band die langzaam ontstaat met mijn biologische ouders doet ‘mijn ziel, de compleetheid van mijn ziel’ goed. Mijn bestaan kent steeds meer veiligheid nu ik verbonden met mijn oorsprong.

Van daaruit blijf ik eigenlijk het liefst waar ik ben. Grote veranderingen interpreteert een deel van mij als nieuwe basisonveiligheid. Wennen aan nieuwe omstandigheden gaat langzaam en met angst gepaard. Ik weet dat. Ik ken het. En nu. Ga ik verhuizen.

Vandaar dat het belangrijk voor me is de komende weken aandacht te geven aan alle delen van mij, ze bij elkaar te houden en zelf de regie in handen te hebben. Met liefde en aandacht voor al dat ik ben en voor al in mij dat gaat reageren op de stress die eraan zit te komen en het gevoel geen grond meer onder mijn voeten te hebben.

‘Soul Coaching’, zo noemt Denise Linn de structurele aandacht geschonken aan je ziel in een programma van 4 weken. Een grote schoonmaak voor je ziel waarin al dat jij bent de aandacht krijgt zodat het mag zijn, geïntegreerd in de mens die jij bent, in een volle, complete beleving.

Mijn remedie op dit moment in het verhuisproces is Soul Coaching. En ik neem je graag mee in dit proces ~ mocht je daar behoefte toe voelen. De aankomende 4 weken reizen we langs de 4 elementen die bestaan in jouw wezen en waarmee je je kunt verbinden met de wereld erbuiten. Op de laatste dag van de week (zondagavond) kies je een symbool in het betreffende teken voor de volgende week. We starten deze week in het teken van lucht, reizen vervolgens middels water naar vuur om te eindigen, stevig verbonden, met onze voeten in de aarde. Opgeschoond en helder bewust van wie jij in je totaliteit bent, waar je naar toe wilt en in staat de veranderingen door te maken die je verlangt.

Iedere ochtend vind je hier een affirmatie voor de dag. Affirmaties zijn krachtige boodschappen die reiken naar je onderbewuste en ondersteunen in je opdracht. Tevens vind je de concrete aanwijzing voor die dag, iets dat je concreet kunt doen om aandacht te geven aan het element.

Bedenk echter of je op dit moment een reden hebt deze reis te gaan beginnen. En als iets in je daarop bevestigend antwoord, schaar de rest van jou achter deze keuze en benoem de reden. Intentie wordt energie en in de intentie van je reis schuilt je bestemming.

In het reactievak onder mijn dagelijkse post lees ik graag je reisverslag mee. Ook ikzelf zal hier mijn bevinden posten. Sommige dingen zullen echter zelfs voor dit ózo persoonlijke blogdocument te persoonlijk zijn (jawel, ook voor mij bestaat er een grens ;-)) en ik kan me zo voorstellen dat ook jij bepaalde delen van je reis privé wilt houden. Vind dan een andere plek om je reisverslag bij te houden, een plakboek, een dagboek, post-its met de affirmatie op je keukenkastje; je kunt van alles bedenken om jezelf in verbinding te brengen en houden met je reis.

Bon Voyage!

• Soulcoaching is natuurlijk niet door mij bedacht. Ik hanteer in de komende vier weken de stappen zoals deze beschreven staan in de ‘Happinez Leef’ van de maand juni. Meer informatie vind je op de site www.soulcoaching.com van Denise Linn en ook kun je terecht bij Soul Coach Inge Terluin-Tjoa op www.loslaten.nl

• Je vind je de dagelijkse aanwijzingen gemakkelijk terug wanneer je klikt op ‘Soul Coaching’ in het menu’tje bovenin de rechtse menubalk.

4 reacties:

 1. Reizen en verhuizen.
  Het eerste doe ik graag, het tweede ab-so-luut niet. Het geeft nl stress. Op voorhand al.
  Ik zal elke dag kijken naar de affirmatie. Energie heb ik op dit moment niet genoeg, elk beetje helpt:het moet van binnenuit komen en gevoeld worden.
  Laat ik het gewoon maar proberen

  Ghis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan dat helemaal bevestigen, Ghis. Verhuizen geeft stress. Nu al - en dan ben ik nog niet eens ingepakt. Om de reis te maken die ik de aankomende weken zo een beetje probeer te bekrachtigen, hoef je gelukkig je huis niet te verlaten. En stress mag het al helemaal niet opleveren. Ik koos dit moment om, nu ik fysiek ga verhuizen, ook met mijn hele emotionele hebben en houden over te gaan. Lijkt me een fijn nieuw begin, zo met de hele mij.

  De affirmaties zijn, denk ik zo, het krachtigste aan dit al. En wanneer ze iets van binnen onbewust raken, zou dit wellicht je wat energie kunnen geven. En wanneer dat zoveel is dat het om wilt zetten in daadkracht - dan staat er direct een opdracht bij. Nou. Is dat niet handig?

  Wees vrij ermee te doen wat je wilt. Ik vind het in elk geval fijn dat je zo een beetje meereist. Welkom!

  BeantwoordenVerwijderen

 
woord en beeld behoren caroline marike. ongevraagde verspreiding wordt niet op prijs gesteld. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Email bij nieuwe post?

Twitter Updates

Meet The Author